Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


eletrajza

2008.05.03

Teljes név:Natalia Marisa Oreiro Iglesias Poggio Bourié.
Született:
1977. május 19. (Montevideo, Uruguay)
Férje:Ricardo Molló
Kedvenc időtöltése:filmek,tánc,nevetés
Kedvenc szerepei:Vad angyal,Egy argentin New Yorkban

Életrajz:

 
Natalia Oreiro 1977. május 19-én született Montevideoban, Uruguayban. Anyja azt hitte fiú lesz mert már olyan nagyokat rugott és az anyja is azt mondta "ő egy csodagyerek".Színészi tanulmányait nyolc éves korában kezdte, és ma, 26 évesen élete forgatásokból, utazásokból, stúdiófelvételekbõl, promóciókból áll, õ ma már egy jelenség.

Tizenkét éves korától színészkedett elõszõr, mint gyermekszínész, a karrierje a reklámfilmek világában kezdõdött el. Tizenkét és tizenhat éves kora között több, mint harminc reklámban szerepelt, többek között a Coca, Pepsi, és Johnson & Johnson reklámokban. Tizennégy éves korában tízezer észak-, közép-, és dél-amerikai jelentkezõ közül választották ki, hogy elkísérje Xuxat a turnéjára.

Az általa megkeresett pénzbõl Buenos Airesbe ment szereplõválogatásokra. Amikor tizenhét éves volt, egyedül átköltözött Argentínába. Ekkor egy kis szerepet kapott a “Meghódíthatatlan szív” címû szappanoperában, ezért lemondott arról, hogy Xuxa kísérõje legyen továbbra is, valamint hogy mûsorvezetõ legyen az MTV-n.

1995-ben felkérték, játsza el Patricia Palmers unokahúgát az “Édes Anna” címû szappanoperában, melyben megismerkedett késõbbi szerelmével is. Majd a “Modellek 90-60-90” címû sorozatban játszott. Egy év múlva közismert lett Valeria szerepével a “Híresek és Gazdagok" címû szappanoperában.

Együtt szerepelt Guillermo Francellaval “Az egy argentin New Yorkban” címû mozifilmben, ahol egy fiatal lányt játszott, aki megvalósította a zenével kapcsolatos álmait. A film nézettségi rekordokat döntött 1.600.000 nézõvel, ez volt a karriere elsõ kimagasló értéke.

1998-ban elkészítette elsõ világméretû lemezét “Natalia Oreiro” címmel. Dalait ma már az egész világon hallgatják. 2000 januárjában megkapta az “Év ünnepelt személyisége” díjat. Két egymást követõévben elnyerte a “Martin Fierro” díjat a legjobb drámai színésznõ kategóriában “Cholito”, azaz az “Öcskös” szerepéért.

“Cholito” szerepében egy fiús, érzékeny árvát játszott, akiként “elcsábította” a nézõket a “Vad Angyalban”. Ezt a sorozatot hatvan országban vetítették, többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban, Görögországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Cipruson, Litvániában, Romániában, Bosznia-Hercegovinában, Magyarországon, Csehországban, és az összes latin-amerikai országban.

Együtt énekelt Rafaela Carraval Olaszországban, részt vett a spanyol közösségek gáláján, egy klasszikus spanyol showban, a Punta del Estében, valamint fellépett a miami fesztiválon a 8. utcában.

Ezután elhatározta, hogy a 2000-es évben a zenei karrierjének szenteli magát, ezért elutazott Los Angelesbe, hogy felvegye második nagylemezát “Tu Veneno” címmel.

A “Tu Veneno” egy pop-rock stílusú album egy kis andalúz zenével keverve; a 15 dal között szerepel a “Basta de ti", melyet Natalia együtt készített Fernando Lopez Rossival, a “Rio de la Plata”, mely Natalia életérõl szól, valamint a “Que pena me das” címû szám, melyet Andres Calamaro külön Natalia számára írt. A “Tu Veneno” címû album elkészítésében más zenészek is részt vettek, mint például Abraham Laboriel Jr., Jimmy Johnson, James Taylor, Alex Acuña, Greg Mathison, Michael Thompson, Michael Landau, Rusty Anderson, Jose Antonio Rodriguez, Ramon Stagnaro, Ed Calle, Dana Teboe, Tony Concepcion.

Natalia különféle díjakat kapott filmjeiért Spanyolországban, Olaszországban, és az USA-ban.

2001-ben megtalálta élete nagy szerelmét egy argentin rock zenész, Ricardo Mollo Ricardo Mollo személyében, akihez nagy titoktartás közepette 2001. december 31-én feleségül ment.

A 2002-es év ismét gyümölcsözõ volt Natalia karierjében: leforgatta a Kachorra címû szappanoperát, melynek nagy sikere volt több dél-amerikai, európai, illetve ázsiai országban; valamint elkészítette negyedik albumát "Turmalina" címmel.

Az sem volt probléma, hogy sok rajongója anyanyelve különbözik Nataliaétól. Meglepõ, hogy sok fiatal tanulta, és tanulja meg a spanyol nyelvet, azért hogy folyékonyan tudjanak kommunkiálni Nataliaval, s százasával küldhessék neki a leveleket, melyekre Oreiro olyan gyorsan válaszol, ahogy csak tud...

Natalia a 2003-as év folyamán sem tétlenkedett: leforgatta második mozifilmjét Cleopatra címmel, mellyel ismét nagy sikert aratott!

Ezt követõen egy kis pihenés után oroszországi turnéra indult, melyen rajongói legnagyobb örömére több városban, több koncertet adott. Argentín rajongóit sem "hanyagolta el", mert a koncert turnét egy argentín, Rosarioban megrendezett koncerttel zárta.

A 2004-es év szintén egy új telenovella szereppel ajándékozta meg Nataliat, ahol egy Carmen nevû érzéki nõt alakított, s melynek címe El deseo, azaz Kívánság.

Miközben Natalia új albumának elkészítésén dolgozott, a 2005-ös évben filmes karrierjének építését sem hanyagolta el. Oroszországban leforgatta az El Ritmo Del Tango címû argentin-orosz kooprodukciós telenovellát, majd a TELEFE csatornát elhagyva leszerzõdött a Canal 13-hoz, ahol az év végén megkezdje a Sos mi vida címû sorozatot, melyben ismét - a vad anyagyalból jól ismert - Facundo Aranával játszik együtt.
Az életrajzért köszönet a natalia-oreiro.sorozat.info-nak.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.